Planlæg dit besøg på Amalienborgmuseet

Her finder du praktisk information i forbindelse med dit besøg.

Priser og billettyper

Bemærk venligst, at den sidste billet bliver solgt 30 minutter før museet lukker.

125 kr.

80 kr. (gyldigt ID)

100 kr. pr. person (min. 10 pers.)

Gratis adgang

215 kr.

Bemærk venligst at denne kun kan købes på billetkontoret og at den kun er gyldig i 48 timer fra købstidspunktet.

150 kr. (Gyldigt ID)

Bemærk venligst at denne kun kan købes på billetkontoret og at den kun er gyldig i 48 timer fra købstidspunktet.

175 kr. (maks. 28 elever under 18 år samt to lærere)

995 kr. + entré pr. person

Gratis adgang

Vi tager imod ICOM og ODM-kort. Fremvis dit kort i museumsbutikken for at få udleveret gratis billet til museet. Det er desværre ikke muligt på nuværende tidspunkt at booke indgangstid online med ICOM eller ODM-kort.

Adresse, metro og parkering

Find vej

Amalienborgmuseet ligger i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg. Du finder indgangen i porten nærmest Frederiksgade.

Den nærmeste metrostation er Marmorkirken.

Vi har desværre ikke p-pladser ved Amalienborgmuseet.

Tasker, vogne o.a.

Praktisk info

Af sikkerhedshensyn tillader vi kun ganske små håndtasker i palæet, og de må ikke bæres på ryggen.  

Tasker og rygsække skal opbevares i vores taskeskabe i garderoben. Det er gratis at benytte taskeskabene. 

Der er desværre ikke plads til kufferter eller større bagage i vores garderobe.

Klap- og barnevogne må ikke medbringes på museet, men kan stilles i garderoben ved museumsbutikken. 

Af sikkerhedsmæssige årsager må lifte og sleep carriers ikke medbringes på slottet – vi anbefaler bæresele.

Det er ikke tilladt at indtage mad eller drikkevarer på museets område.

Det er kun tilladt at fotografere på museet med håndholdt udstyr. Stativer og støttestænger må ikke medbringes.

Det er ikke tilladt at ryge på museets område. Dette gælder også e-cigaretter.

Ledsagekort, handicapparkering o.a.

Tilgængelighed

Ved ankomst skal du fra indgangen ned til museumsbutikken. Her er lift til garderobeområdet, hvor der er elevator. Kørestolsbrugere og gangbesværede kan derfor besøge hele museet. 

Har du særlige behov, er du velkommen til at melde din ankomst på forhånd, så personalet kan være forberedte på at hjælpe dig på bedst mulig vis.

Personer med ledsagekort fra Danske Handicaporganisationer kan gratis medtage en hjælper/ledsager. Ledsagekort skal fremvises ved ankomst. Du kan booke en gratis ledsagebillet online eller henvende dig i billetsalget ved ankomst.

Vi har desværre ikke p-pladser ved Amalienborgmuseet. Vi har derfor ikke mulighed for at tilbyde handicapparkering. 

Det er ikke muligt at køre helt frem til museets indgang for af- og påstigning, da der er spærret af til Amalienborg Slotsplads. Af- og påstigning kan derimod ske på Frederiksgade ca. 50 m fra indgangen til museet.

Der er handicaplift og elevator på museet. Handicapliften fører direkte ned til butik- og billetområdet, garderobe, toiletter (herunder handicaptoilet) samt elevatoren. Vores medarbejdere ved indgangen står klar til at assistere ved handicapliften. 

Elevatoren giver adgang til selve museet. Bredden på elevatordøren er 80 cm, og inde i elevatoren er længden 145 cm.    

Max. belastning  

Desværre kan visse elektriske kørestole være for store til elevatoren og handicapliften. Max belastning for begge dele er 225 kg.   

Du er meget velkommen til at kontakt os før dit besøg vedr. spørgsmål til tilgængelighed og til vores elevator og handicaplift.

Her på Amalienborgmuseet har vi en kørestol, som det er muligt at lånes gratis. Den skal dog bookes på forhånd.

I Havesalen på Amalienborg kan du finde siddepladser, hvor du kan hvile. Derudover er der opstillet lette museumsskamler, der kan bæres rundt under besøget, så du til enhver tid kan sætte dig og tage en pause.  

Der findes handicapvenligt toilet i kælderetagen ved elevatoren. Du skal ned ad nogle trin, eller tage handicapliften ned, for at komme ned til denne etage. Vi har en medarbejder ved døren, der kan hjælpe med handicapliften.

Fører- og servicehunde, der ledsager deres ejer, har adgang til hele slottet. Hunden skal være en uddannet servicehund med tydelig afmærkning med ”Hund på arbejde”-vest eller lignende. Den skal desuden være i snor under hele besøget.   

Har du et usynligt handicap, kan du få udleveret en gratis solsikkesnor og plastiklomme til et personligt kort, når du besøger Amalienborgmuseet. Begge dele udleveres i vores butik- og billetområde.   

Solsikkesnoren er et diskret signal til omverdenen om, at man kan have brug for lidt ekstra tid, tålmodighed eller hjælp. Som en del af Solsikkesprogrammet har vores frontpersonale forståelse for dette, og de er klædt på til at skabe rammerne om et godt og trygt besøg.

AutismGoTo laver autismevenlige, sociale præsentationer af forskellige danske besøgssteder, fordi sociale præsentationer kan gøre det lettere at planlægge og gennemføre en tur til det pågældende sted.

Her på Amalienborg har vi sammen med AutismGoTo udviklet en social præsentation af slottet. Vores AutismGoTo informationsside med nyttige og praktiske oplysninger finder du her.

Amalienborgmuseet er God Adgang registreret

Besøg slottet virtuelt

Copenhagen Card

Vi tager imod Copenhagen Card. Fremvis QR-koden i appen i museumsbutikken for at få udleveret gratis billet til museet. Det er desværre ikke muligt på nuværende tidspunkt at booke indgangstid online med Copenhagen Card.

Museumsbutikken

Museumsbutikken har klassiske souvenirs, dansk design og unikke produkter inspireret af aktuelle udstillinger og samlingen. Besøg butikken uden billet til museet. Årskortholdere får 10 % rabat.

Årskort

Køb et årskort og få fri entré i et år til Amalienborgmuseet, Rosenborg Slot og Koldinghus. Med et årskort får du adgang til en lang række fordele og tilbud samt invitationer til særarrangementer og rabatter kun for årskortholdere.