Sale & rum på Amalienborgmuseet

Bliv ført gennem fire kongers private kontorer og ind i Dronning Louises dagligstue.

De danske glücksborgske regenters arbejdsværelser

Arbejdsværelserne er ikke præsenteret i kronologisk rækkefølge, men er placeret vilkårligt på rundgangen.

Du vil blive ført gennem fire kongers private kontorer og ind i Dronning Louises overfyldte dagligstue, der oprindeligt også blev kaldt for hendes arbejdsværelse. Et vidnesbyrd om, at datidens dronninger ikke kun var til pynt, men bestemt også arbejdede.

Museets smukke og forskelligartede værelser lå oprindeligt spredt ud over tre af Amalienborgs fire palæer og er i dag genopstillet på museet i rum, der tilnærmelsesvis svarer til de oprindelige rammer. Frederik 8.s imponerende arbejdsværelse lå således oprindeligt på samme placering i Kongefamiliens nuværende residenspalæ, i det rum hvorfra H.M. Kong Frederik 10. holder sin nytårstale til nationen.

Også Frederik 9. boede i sin tid i samme palæ, hvor Kongeparret i dag residerer. Hans lyse og elegante arbejdsværelse, indrettet med såvel historiske genstande som moderne møbelkunst, er det første rum, som du møder på din rundgang. Herefter springer du tre generationer tilbage i tiden til den første glücksborgske konge, Christian 9., hvis mørke arbejdsværelse fyldt med familiefotografier kan ses i det efterfølgende hjørneværelse. 

Christian 10. er den eneste af de glücksborgske konger, der har boet her i palæet, hvor museet i dag er indrettet. Hans arbejdsværelse er derfor det eneste, der i dag kan ses på sin oprindelige placering. 

Første etage her på Amalienborgmuseet kaldes Beletagen. Her kan du gå rundt i de smukke sale, der den dag i dag stadig bruges af Kongefamilien til repræsentation. Det er på denne etage, den smukke Gallasal er placeret.

Vil du vide mere?

Følg med, når vi løbende opdaterer siden med flere artikler om de elegante balsale og de kongelige arbejdsværelser.