Historien bag verdens vildeste stel - Royal Copenhagen fejrer 250 år

Træd ind i en verden af plantemotiver og forgyldt porcelæn, når museumsinspektør Jesper Munk Andersen udfolder historien om Flora Danica-stellet og dets tilblivelse på Den Kongelige Danske Porcelainsfabrik (Royal Copenhagen), der 1. maj fylder 250 år

Lokation
Udstillingen "Flora Danica - Verdens Vildeste Stel" i Bibliotekssalen | Koldinghus
Dato
Torsdag 1. maj kl. 16-17
Varighed
1 time
Pris
195 kr. | 20 % rabat for årskortholdere
Sprog
Dansk
Pladser
25
Læs mere om udstillingen
Museumsinspektør Jesper Munk Andersen

Oplev museumsinspektør Jesper Munk Andersen fortælle historien om porcelænsfabrikkens etablering og tilblivelsen af det overdådige Flora Danica-stel.

En introduktion i unikke rammer 

I anledning af 250-året for Royal Copenhagens etablering kan du torsdag 1. maj opleve museumsinspektør og kurator på udstillingen ”Flora Danica – Verdens Vildeste Stel” Jesper Munk Andersen udfolde historien om Flora Danica-stellet og Den Kongelige Danske Porcelainsfabrik (i dag Royal Copenhagen). Introduktionen foregår i udstillingens unikke rammer, omgivet af de smukke, originale steldele.

Flora Danica på Christian 7.s dessertbord 

Jesper Munk Andersen vil gå i dybden med den fascinerende historie, når tankerne bag fabrikken og verdens vildeste stel foldes ud over dessertopdækningen for Christian 7.s 54 årsfødselsdagstaffel i 1803 – hvor det originale Flora Danica-service første gang var i brug.

Lodtrækning

Alle deltagere er med i lodtrækningen om et udstillingskatalog til udstillingen "Flora Danica - Verdens Vildeste Stel". Der er to kataloger på højkant og vinderne bliver fundet på dagen.

Dyk ned i historien

Stellet og fabrikken
Stellet og fabrikken

Det originale Flora Danica-stel er ikke blot det fornemste og største stel, som Den Kongelige Danske Porcelainsfabrik (I dag Royal Copenhagen) nogensinde har produceret, men er på mange måder et stel, der er indbegrebet af fabrikken.

En hyldest til den danske natur
En hyldest til den danske natur

Som Flora Danica-stellet blev skabt som en hyldest til den danske natur og dens uudnyttede ressourcer, blev porcelænsfabrikken etableret ud fra tanken om at få udbytte og nytte af rigets hidtil oversete råstoffer.

Dansk fabrik med internationalt ry
Dansk fabrik med internationalt ry

Råvarer fra samme Bornholm og Norge skabte grundlaget for fabrikken, der på få år skulle få internationalt ry. | Foto: Kbhbilleder.dk

Danske motiver og design
Danske motiver og design

Det originale Flora Danica-stel udstillede ikke kun fabrikkens kunstneriske formåen, men var også som det første stel fra fabrikkens side baseret helt og holdent på et dansk ophav - danske motiver på dansk porcelæn formet i dansk design.